Ventilirane fasade

Ventilirane fasade (poznate i kao vjetrene fasade) spadaju među najpopularnije fasadne sustave. Osim njihove funkcionalne sigurnosti, arhitekti uglavnom cijene dizajnerske mogućnosti koje pruža korištenje ventiliranih fasada.

Ventilirana fasada je slojevita konstrukcija koja se sastoji od:  obloge, potporne podstrukture, ventilacijske šupljine i izolacije. Jedinstvena karakteristika ventilirane fasade je da zagrijani zrak koji se diže u ventilacijskoj šupljini, povlači hladan zrak odozdo i otpušta topli zrak na vrhu. Ventilirane fasade pomažu kontroliranju vlage u svakoj klimi. Bez obzira na to u kojoj ste klimi, vlaga uvijek predstavlja problem i može ozbiljno utjecati na sveukupnu izvedbu i životni vijek zgrade. Ovaj prirodni protok zraka uklanja vlagu unutarnjeg zida i ujednačuje temperaturu.

Danas se ventilirane fasade primijenjuju diljem svijeta iz razloga što arhitektima omogućavaju da ispune sve zahtjeve u bilo kojoj klimi. Ventilirane fasade ujedno su odličan izolator topline jer predstavljaju vrstu ventilirajuće fasade koje su danas gotovo nezaobilazni način obloge kod poslovnih objekta. One imaju dodatan sloj zrako-propusnosti koji pruža izvrsnu izolaciju čime se stvara visok stupanj uštede energije.

Ventilirana fasada je pokrivač čitavom objektu, odnosno sloj termoizolacije koji postiže da temperatura zidova bude približna temperaturi zraka unutrašnjih prostorija te se na takav način postiže kvaliteta stambenog komfora u objektu.

Razvojem novih tehnologija, paleta proizvoda na tržištu se širi i razvija u smislu bolje energetske učinkovitosti, otpornosti na požar, pri čemu je projektantima i investitorima najinteresantnija estetska komponenta završnih obloga. Sve za izradu ventilirane fasade potražite u Bit Prometu.

Vrh
{{item.FinalPriceToPay_print}}
Pregled košarice Nastavite kupovati