Odabir boje za fasadu

Odluka o boji fasade svakako nije laka. Prije nego li donesete ovakvu odluku svakako vam savjetujemo da se o bojama konzultirate s arhitektom i provjerite lokalnu regulativu, ako za to postoji potreba.  Najbitnije je da slijedite svoje želje i odaberete boju koja će vama dugoročno odgovarati, ali isto tako boju koja je kvalitetna i postojana.

Boje se dijele u nekoliko skupina, stoga evo malog vodiča kroz njih radi lakšeg odabira.

Neutralne boje se na prvu mogu pomalo činiti standardnim i dosadnima no uzmemo li u obzir da se radi o fasadnim bojama  one su ipak praktične iz niza razloga. Naime, najbolje se uklapaju u okolinu, izgledaju jednostavno, dobro i odmjereno. Dugoročno Vam ovakve boje zasigurno neće dosaditi te također nisu pomodne boje pa će vaša kuća uvijek izgledati moderno i lijepo.

Neutralne fasadne boje su:  boja bjelokosti, siva, krem, svijetlosmeđa, bijela.

Pastelne boje djeluju veoma nježno i dražesno,a najčešće ih viđamo na kućama dekoriranima u stilu „country“ ili „shabby-chic“. Pastelne boje  koje se najčešće koriste za fasade su: svijetlo nebesko plava, blijedo žuta, blijedo ružičasta i boja kadulje.  Ako želite nešto izraženije pastelne boje odlučite se za boju lavande ili svijetlo koraljnu.

Izraženije boje su svakako za one hrabrije i ako se u susjedstvu koje to dopušta. To je odlična opcija za one koji imaju dom u modernom stilu ili suvremeno dekorirani dom.

Izražene boje koje izgledaju odlično na fasadi su: kobalt plava, tirkizna, bordo, blještavo žuta,  smaragdno zelena i boja trešnje.

Najbitnije je da odluku donesete pažljivo i uzmete u obzir sve faktore, kako vaš doživljaj doma tako i susjedstvo i okolinu u kojoj živite.

Vrh
{{item.FinalPriceToPay_print}}
Pregled košarice Nastavite kupovati