Kontaktne fasade ETICS

Jeste li znali da Vam fasada može uštedjeti čak do 60 posto više energije? Iako ulaganje u kvalitetnu fasadu s dobrom toplinskom izolacijom nije malen financijski pothvat, ona Vam dugoročno može donijeti znatno veću uštedu.

Čuli ste za ETICS sustave, ali ne znate što je točno ETICS? ETICS je „povezani sustav za vanjsku toplinsku izolaciju”, a naziva se još i kontaktna fasada. Zašto je uopće toplinska izolacija toliko važna? Toplinska izolacija zidova s vanjske strane najučinkovitiji je način zaštite zgrade od toplinskih gubitaka. A glavna prednost ETICS sustava je izolacija zgrade kao cjeline, čime se izbjegavaju pojave toplinskih mostova, temperaturna opterećenja, vremenska oštećenja nosive konstrukcije te kondenzacija vodene pare u nosivoj konstrukciji zida. Postavljanje izolacije s vanjske strane omogućava zadržavanje topline u zidu čime je stanovanje u objektu ugodnije.

Sve veća potreba za ETICS sustavima gdje su kvaliteta, pouzdani održivi materijali i zaštita od požara nužni, dovodi do odabira sustava temeljenih na izolaciji od kamene vune. Izolacijske ploče proizvedene tehnologijom dvoslojne gustoće – Dual Density Technology najprodavanija su kamena vuna za ETICS sustave na svijetu. ROCKWOOL je jedini na tržištu koji nudi takve dvoslojne ploče od kamene vune. Vanjski sloj ploče veće gustoće osigurava bolje mehaničke karakteristike, dok donji sloj manje gustoće poboljšava toplinsko izolacijska svojstva. Također, ROCKWOOL dvoslojne izolacijske ploče zadovoljavaju sve ključne kriterije protupožarne zaštite, ekonomičnosti ugradnje, odlične toplinske i zvučne izolacije, veću mehaničku otpornost i dugotrajnost fasade ili krova. Elastični unutarnji sloj prilagođava se podlozi, a zbog čvrstoće i nosivosti, ploče se mogu koristiti i u debeloslojnim fasadnim sustavima. Vanjski (gornji) sloj velike gustoće posebno je označen i uvijek treba biti okrenut prema van.

Zašto uopće dvoslojna gustoća? Proizvodi dvoslojne gustoće su najbolje rješenje za performanse fasade tijekom ugradnje i za životnog vijeka zgrade.

ROCKWOOL kamena vuna za kontaktne fasade optimalno je rješenje za toplinsku zaštitu ovojnice zgrade te je prikladna za svaki tip gradnje. Ploče se prilagođavaju neravninama na površini zida što omogućava jednostavno postavljanje. Kamena vuna ima mnogo prednosti poput toplinske i akustične izolacije, dimenzijske stabilnosti i zaštite od požara.

Neki od uvjeta za izvedbu  sustava kontaktnih fasada na ROCKWOOL pločama:
  • Ne preporučuje se izvođenje komponenti sustava koje se postavljaju na sloj kamene vune ako je vanjska temperatura niža od 5°C ili viša od 25°C te u slučaju jakog vjetra
  • Podloga treba biti suha, bez masnih mrlja i prašine, a svi prethodni slojevi žbuke koji nisu stabilni moraju se ukloniti
  • Prije no što se počne s lijepljenjem i namještanjem izolacijskih ploča potrebno je namjestiti i ugraditi prozore, vrata i police. Sve svjetiljke, vanjske pipe, nosače žljebova i slično potrebno je pravovremeno postaviti prije samog početka nanošenja vanjskog sloja ljepila i mrežice te završnih slojeva.

ROCKWOOL Frontrock MAX E dvoslojne ploče dostupne su u svim našim Bit Promet trgovinama, a više informacija o samom proizvodu možete pronaći ovdje https://bitpromet.hr/2014/02/frontrock-max-e/
Vrh
{{item.FinalPriceToPay_print}}
Pregled košarice Nastavite kupovati