7 razloga zašto koristiti bitumenske trake

Bitumen je građevinski materijal koji su koristili još i stari Egipćani, a danas je rasprostranjen u cestogradnji i građevinarstvu. Zbog niza pozitivnih karakteristika poput tehnologije ugradnje, trajnosti i optimalne cijene bitumen je u građevini uvelike prisutan pri hidroizolaciji podzemnih dijelova objekata. Hidroizolacija sprječava prolaz vode odnosno vlage u nosivu konstrukciju. Zbog toga se bitumen nalazi na vanjskoj strani konstrukcije gdje je objekt u dodiru s vanjskom okolinom. To može biti voda iz tla, vlaga ili izloženost vremenskim uvjetima kao što su parkirališta, balkoni, terase i ravni krovovi. Glavni zadatak hidroizolacije je da osigura suhoću i povoljne uvjete unutarnjim prostorima kao što su skladišta, uredi, proizvodni pogoni, trgovine ili stanovi.

Bitumenske trake sastoje se od uloška koji je obostrano obložen s bitumenskom masom i zaštićen pogodnim materijalom. Trake se dijele prema: vrsti uloška, kvaliteti bitumenske mase, masi trake, debljini trake, načinu primjene i namjeni trake po europskim normama. Bitumenske trake imaju dugi životni vijek, jednostavne su za ugradnju, ugradnja je moguća u različitim vremenskim uvjetima i jamče kvalitetu po strogim zahtjevima normi. Koje su prednosti i zašto ih koristiti saznajte u nastavku.

7 razloga zašto koristiti bitumenske trake:
  1. Bitumen je prirodni građevni materijal, ekološki prihvatljiv i otporan na organske soli, ugljične kiseline i lužine.
  2. Otporan je i na ekstremne temperaturne razlike, elastičan je, fleksibilan i otporan na zatezanja.
  3. Garantira nenadmašnu izdržljivost i trajanje tijekom cijelog predviđenog životnog vijeka građevine.
  4. Višeslojni dizajn i visok otpor na mehanički stres u fazi izgradnje i u kasnijim životnim ciklusima osiguravaju konstantnu zaštitu od različitih vremenskih neprilika.
  5. Jednostavna, laka i sigurna primjena čak i u hladnim vremenskim uvjetima.
  6. Bitumen se koristi još od antike za izolaciju zgrada, pouzdan je, siguran i moderan građevinski materijal.
  7. Izdržljivost i otpornost na starenje čine najbolji omjer između uloženog i dobivenog.
Vrh
Pregled košarice Nastavite kupovati