Pravilnim odabirom izolacije do energetske učinkovitosti doma


Prava toplinska izolacija ne samo da značajno doprinosi energetskoj učinkovitosti kuće, nego osigurava toplinu zimi, kao i svježinu ljeti a pri tome i štedi novac!

Većina ljudi ima krivu predodžbu o potrošnji energije u domaćinstvu. Ako mislite da najviše energije u domaćinstvu troše električni uređaji, onda niste u pravu. Naime, više od polovice troškova za energiju utroši se na zagrijavanje i hlađenje prostora, čak 75% što značajno utječe na kućni budget.

 

Svatko tko želi uštedjeti energiju, prije svega troškove, može provesti energetski učinkovitu obnovu. Statistički gledano, dvije od tri zgrade zahtijevaju energetski učinkovitu obnovu.

Stare kuće i zgrade su među glavnim rasipnicima energije, a pravilnim energetskim mjerama vanjskih zidova, troškovi grijanja mogu se prepoloviti te vrijednost imovine trajno povećati.


~ Kroz fasadu se gubi energija za obiteljsku kuću 25%, a za zgradu od 10 katova čak 40% ~


Fasada se ugrađuje u proljeće ili jesen, kada je vrijeme umjereno toplo i suho kako bi se osiguralo pravilno sušenje materijala, “sazrijevanje” završnog sloja.

Koja je najbolja izolacija za vašu kuću ili zgradu?
Na to nema općenitog odgovora, jer ovisi o okolnostima objekta i željama klijenta.


Veliki potencijal uštede energije koristi se modernim sustavom toplinske izolacije ETICS (External Thermal Insulation Composite System) koji se nanosi s vanjske strane na fasadu i okružuje zgradu poput grijaće ljuske.
  • dugoročno smanjuje stvaranje CO2 i drugih stakleničkih plinova i stoga stvara osnovu za aktivnu zaštitu klime za našu djecu i unuke
  • omogućava malu debljinu vanjskog zida = površinom od 130 m2 dobivate 4 m2

Postoji nekoliko vrsta fasadnih sustava koje se razlikuju prema:
- vrsti i debljini toplinske izolacije
- vrsti ljepila
- vrsti završnog sloja

Zbog iznosa ukupnih troškova, treba voditi računa o trajnosti i mogućnosti održavanja, potrošnji energije te smanjenju emisija štetnih plinova u okoliš.
Pri izboru materijala i izvođača za fasade najčešće prvi kriterij je najniža cijena, što u pravilu dovodi do znatno većih troškova - grijanje, hlađenje, održavanje. Dobro je znati da je povrat uloga u fasadu kroz nekoliko godina uštedom na računima.

Ako niste sigurni trebate li obnovu fasade, postoji mogućnost snimanja termovizijskom infracrvenom kamerom koja identificira toplinske gubitke.

Najbolji način stvaranja ugodnog i zdravog životnog okruženja pravilni je odabir toplinske izolacije.


Fasada dom čini ljepšim, ugodnijim za stanovanje,
a računi za grijanje i hlađenje osjetno se smanjuju.

 
Za dodatne informacije i stručnu pomoć pri izboru fasade slobodno nas kontaktirajte.

BIT PROMET - više od 20 godina iskustva u prodaji sustava i materijala za gradnju!  
Vrh
Pregled košarice Nastavite kupovati