OSB ploče

OSB ploče su višeslojne ploče proizvedene od tankog i širokog iverja. Proizvodi se od dugog tankog, poravnatog iverja.  Uslijed posebne disperzije iverje se u gornjim slojevima nalazi u uzdužnom položaju, a iverje u središnjem sloju u poprečnom položaju ploče. Zato je otpornost na savijanje ploče uzdužno veća nego poprečno.

Osobine su niska volumenska težina, dobra obradljivost, povoljna cijena, visoka postojanost oblika i homogenost. Zbog velikog udjela ljepila OSB ploča je vrlo otporan na difuziju vodene pare. Struktura iverja daje OSB ploči njegov karakterističan izgled, što ga čini primjerenim ne samo za „nevidljivu“ primjenu već i za dekorativnu primjenu.

Osim toga OSB ploče imaju odlična statična i mehanička svojstva pa su i odličan materijal za toplinsku izolaciju, vlagootporne su i sprječavaju ulazak štetočina. Njihov atraktivan izgled i obrađena površina ostavlja vam mogućnost da ih postavite i kao podloge bez završnog sloja, a standardizirane dimenzije omogućuju jednostavnu primjenu.Dolaze u više dimenzija tako da će se odlično uklopiti u svaku gradnju.

Najčešće se primjenjuju kao krovne i zidne konstrukcije, krovne otplate ispod šindre, pregradne stijene te za oblaganje stropova i zidova zbog dekorativnog izgleda. Osim toga može ih se koristiti i za izradu namještaja, razne ambalaže ali i kao opremu za izložbene štandove.
Vrh
{{item.FinalPriceToPay_print}}
Pregled košarice Nastavite kupovati