Bachl PIR toplinska izolacija – svestrana i snažna


Jedinstvena i specifična svojstva toplinske izolacije, izvanredne fizikalne i tehničke karakteristike čine Bachl PIR modernom visokovrijednom toplinskom izolacijom na svim područjima toplinske zaštite.

Toplinska izolacija od PIR tvrde pjene može se koristiti u svim područjima u građevinarstvu:
  • toplinska izolacija kosih krovova, ravnih krovova, zelenih krovova, terasa, balkona
  • toplinska izolacija podova, stropova, podnog grijanja
  • toplinska izolacija niskoenergetskih i pasivnih  kuća
  • toplinska izolacija industrijskih i poljoprivrednih hala, kontejnera, hladnjača
  • ispuna u panelima za industrijske objekte

 Bachl PIR proizvod od tvrde poliizacijanuratne pjene je toplinska izolacija koja se sastoji od milijardu malih zatvornih ćelija, koje smanjuju prijenos topline odnosno hladnoće na minimum – idealna svojstva za visokovrijednu toplinsku izolaciju (λ = 0,022 W/mK).

Za obradu i ugradnju PIR izolacijskih ploča na gradilištu nisu potrebni posebni alati. Izolacijske ploče mogu se vrlo lagano rezati, piliti, bušiti i brusiti.

Čak i s pločama velikog formata ploča, zbog njihove male težine, manipulacija na gradilištu je vrlo jednostavna i lagana. PIR ploče se ne tope i zbog toga ih nije moguće rezati vrućom žicom.

Karakteristike:
- obostrano kaširano sa ALU-folijom (paronepropusno)
    ili
- obostano kaširano sa mineralnim flisem (paropropusno – difuzno)
- debljina ploča: 20 – 240 mm
- obrada rubova:
    ravni rub - do 40 mm debljine
    preklop – od 40 mm debljine
    pero-utor – od 80 mm debljine

Dimenzije ploča:
- 2410 x 1250 mm – za debljine od 80 mm
- 1250 x 625 mm – za debljine do 80 mm


Rubovi PIR ploča mogu se obraditi tako da se ploče spajaju preklopom odnosno tehnikom pero-utor, te se na taj način eliminira mogućnost nastanka toplinskih mostova.  Uzimajući u obzir strukturu zatvorenih ćelija, ploče su zrakonepropusne i vodonepropusne. Na temelju visoke tlačne čvrstoće i čvrstoće na savijanje ploče su dimenzijski stabilne i pod opterećenjem.
 
PIR ploče su obostrano kaširane ili alu-folijom ili mineralnim flisem, što je ujedno i zaštita od oštećenja prilikom transporta i ugradnje.
 

 
Za dodatne informacije i upite o Bachl PIR proizvodima obratite se našem stručnom osoblju ...jer bit gradnje je u BiT Prometu!
Vrh
Pregled košarice Nastavite kupovati