VELUX sjenila za kontrolu svjetlosti i topline
Koja sjenila odabrati ovisi o namjeni prostora i funkciji koju želimo postići sa sjenilom. Sjenila su važna jer njima štitimo prostor od previše svjetlosti i topline te dodaju dekorativnu komponentu i stvaraju određen komfor. Sva VELUX sjenila savršeno pristaju VELUX krovnim prozorima.
 

Pravilno korištenje sjenila ljeti sprječava prodiranje topline u prostor,
dok zimi ima funkciju sprječavanja njezinog gubitka


- Kako izabrati pravu veličinu VELUX sjenila za prozor?
Svaki VELUX prozor na sebi ima identifikacijsku pločicu prema kojoj određujemo model, veličinu I generaciju krovnog prozora te prema njoj se naručuje sjenilo za taj prozor. Bitno je znati da su sjenila proizvedena prema dimenziji prozora i da prilikom ugradnje ne treba ništa prilagođavati. Sjenila se ugrađuju jednostavno pomoću nekoliko vijaka.

- Kako upravljamo sjenilima?
Sva sjenila mogu biti upravljana ručno ili daljinski. Pri odabiru upravljanja treba razmisliti o poziciji krovnog prozora, je li na dohvat ruke ili van dosega ruke. Za sjenila koja su van dosega ruke ili želimo dodatni komfor i dašak luksuza, rješenje može biti u obliku solarno ili električno napajanog sjenila koje je upravljano na daljinu.

- Koji tip sjenila se preporuča za dnevnu ili spavaću sobu?
 Za spavaću sobu, najčešći odabir kupaca je rolo sjenilo za zamračenje koje pruža totalno zamračenje u bilo koje doba dana. Odabir kupaca je i sjenilo 2 u 1 koji se sastoji od roloa za zamračenje i plisiranog sjenila za zasjenjenje. Sjenilo 2 u 1 čest je odabir i u dnevnim sobama zbog velikih mogućnosti i dvostruke funkcije te veće kontrole svjetlosti. Za dnevnu sobu odabir može biti i rolo sjenilo koje nam pruža zasjenjenje I osjećaj privatnosti.

- Koje boje sjenila su dostupne?
 VELUX sjenila dolaze u širokoj paleti boja i uzoraka. Rolo sjenila možete odabrati u Color By You kolekciji gdje sami odabirete boju koja vam odgovara. Također, i najmlađi članovi kućanstva imaju svoju dječju kolekciju. Sva sjenila dolaze s vodilicama u boji aluminija ili bijelo bojanog aluminija.

- Koji tip sjenila se preporuča za kuhinje ili kupaonice?
Uz već spomenuta rolo sjenila, u prostorima s povećanom vlagom možete odabrati unutarnju žaluzinu koja je kompletno izrađena od aluminija. Zbog jednostavnog zakretanja lamela, lako se kontrolira kut I količina ulaska svjetlosti, što je čini idealnom i za uredske i radne prostore.

- Kako se održavaju sjenila?
Sjenila se jednostavno obrišu vlažnom krpom i ostave da se osuše.
 


Ukoliko je potrebna zaštita od insekata, preporučuje se komarnik koji se ugrađuje na oblogu krovnog prozora. Aluminijske vodilice bijele boje stapaju se s oblogom prozora. Otvoren prozor osigurava nam svjež zrak bez ulaska dosadnih komaraca ili insekata.   

 

 


Sjenila pomažu u regulaciji količine svjetlosti koja prodire u prostor i u regulaciji topline te samim time utječu na raspoloženje i udobnost stanovanja.Trebate zamračenje?
Trebate zasjenjenje?
Trebate zaštitu od vrućine?

Istražite našu ponudu  i odaberite odgovarajuća VELUX sjenila za Vaš dom.
Sva VELUX sjenila dostupna su na upit
Vrh
Pregled košarice Nastavite kupovati