Izolacija balkona i terasa

Zbog današnjeg načina života koji nam ostavlja jako malo slobodnog vremena, uvijek nas vesele opuštajuća druženja na našim balkonima i terasama. Bitna stavka za istinsko uživanje na vašoj terasi ili balkonu zasigurno je i kvalitetno postavljena podna obloga, bez obzira radi li se o keramičkim pločicama, kamenu ili drvu. Podna obloga, osim lijepog dizajna i izgleda, mora sadržavati i neke druge, veoma bitne značajke koje proizlaze iz kvalitetnog postavljanja. Posebno je važna trajnost podloge, čiji preduvjet je kvaliteta, njena čvrstoća i stabilnost te izvedeni padovi. Sve ove značajke bitno je provjeriti prije početka radova i upozoriti na eventualne nedostatke.

Iako površinom relativno mali, balkoni i manje terase su zahtjevni dijelovi u pogledu učinkovitih hidroizolacijskih rješenja. Izloženi su kiši, snijegu, suncu i velikim toplinskim promjenama tijekom cijele godine.

Jedna od najvećih prijetnji jest prodor oborinskih vode kroz fuge pločica ili kamena u estrih gdje se ona zadržava i zamrzavanjem drobi estrih ili pak izaziva kristalizaciju na fugama zbog isparavanja zaostale vode. Kako bi se izbjegle takve štete preporučuje se ugradnja hidroizolacije iznad estriha u padu, a to je moguće učiniti na novim terasama i balkonima kao i prilikom sanacije postojećih koji propuštaju vodu.

Osim kvalitetne ugradnje hidroizolacije ne smijemo zanemariti ni održavanje u skladu sa zahtjevima i preporukama njihovih proizvođača. Pravilnim odabirom materijala, te pravilnim oblaganjem i brigom, sprječavamo neželjene posljedice na podne obloge terasa i balkona, čime boravak postaje kvalitetniji a troškovi održavanja znatno se smanjuju.

Na odabir najpogodnijeg proizvoda za izvedbu sustava za hidroizolaciju utječu brojni čimbenici kao što su vrsta i stanje podloge, zaostala vlaga u podlozi, načini izvođenja, vrsta završne obloge, opterećenja kojima će obloga biti izložena tijekom korištenja i vrijeme potrebno za izvođenje.

Obratite nam se kako bi vaša gradnja što duže trajala. Jer Bit gradnje je u Bit Prometu.

Vrh
Pregled košarice Nastavite kupovati