Spušteni stropovi

Prilikom preuređenja doma mnogima na pamet padne ideja poigrati se sa spuštenim stropovima ili zanimljivom ugradbenom rasvjetom. Opće je mišljenje da izvedba spuštenih stropova zahtijeva velike radove i troškove dok je istina daleko od toga.Spušteni stropovi ne samo da izgledaju atraktivno u prostoru već su i praktično rješenje pri brojnim problemima moderne gradnje. S obzirom na to da se koriste i kod snižavanja visine prostora i za ispravljanje neravnina, imaju vrlo široku primjenu pri adaptaciji starijih objekata i stambenih prostora. Moguće ih je izvesti u najrazličitijim oblicima, a dodatnu vrijednost pridaje im i ugradbena rasvjeta.


    Spušteni stropovi izrađuju se od gips kartonskih ploča, tako da se ploče vješaju na metalnu konstrukciju na određenoj visini. Ovisno o namjeni i zahtjevima i položaju prostora u koje se ploče, tj. spušteni strop postavljaju na raspolaganju su obične ploče, vodootporne, protupožarne, savitljive i mnoge druge. Kod savitljivih moguće se poigrati raznim oblicima pa se tako ponekad osim za stropove koriste i za pregrade raznovrsnih oblika.

    Na spuštene stropove moguće je nadograditi i rasvjetu kako bi prostor učinili još zanimljivijim. Obično se koriste ugradne i nadgradne lampe, te LED trake i takozvano „Zvjezdano nebo“. Spušteni strop će svakoj prostoriji osigurati poseban ugođaj i zasigurno će privući pozornost gostiju. Osim toga spušteni stropovi idealno su mjesto za sakriti razne vrste instalacija i kablova koji često izgledaju neprivlačno i neuredno.
S odgovarajućom izolacijom, spušteni strop će osigurati uštedu topline i poboljšanje zvučnu izolaciju, te smanjiti troškove kućanstva.

Birajte najbolje, birajte Bit Promet.
Vrh
Pregled košarice Nastavite kupovati